ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Αποστομωτική απάντηση του π. Ανδρέα στο Ζουράρι για τα νησιά

ΖΟΥΡΑΡΗΣ - ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Θύελλα αντιδράσεων ανά το πανελλήνιο έχει προκαλέσει η δήλωση του υφυπουργού, Κώστα Ζουράρι για τα ελληνικά νησιά. 

 
Συγκεκριμένα, ο Ζουράρις δήλωσε προ ημερών:
«Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν».
Η τοποθέτηση του κ. Ζουράρι προκάλεσε την οργή του παπά - Ανδρέα Κεφαλογιάννη, από τα Ανώγεια, ο οποίος και με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook έδωσε τη δική του καυστική απάντηση στον υφυπουργό, περί παραχώρησης νησιών…

Αναλυτικά η ανάρτηση του παπά - Ανδρέα έχει ως εξής:
«Η δική μας σχέση με τα νησιά.
Τα νησιά της Πατρίδας μου, οι νησιώτες αδερφοί μου, οι εκκλησιές μας στα βράχια τα όρη και τις ακρογιαλιές της ακριτικής νησιωτικής πατρίδας μου, τα σχολειά και τα σπίτια που μεγάλωσαν έλληνες του πόνου της αλμύρας και του ήλιου, δεν περιμένουν από κανέναν υφύ.... να νιώσει την απόλυτη υφή τους και την απόλυτη αλήθεια τους.
Πράγματα και αισθήματα, εικόνες και ντοπιολαλιές που εμείς ως Έλληνες, ως Κρητικοί, ως Ορθόδοξοι μα πάνω από όλα ως αδέλφια και συνάνθρωποι, όλα αυτά τα χαρίσματα ζωής και θεού, τα νιώθουμε τα υπερασπιζόμαστε, τα ακουμπάμε και πολεμάμε με κάθε τρόπο για την υπεράσπιση τους. Κανείς υφύ... δεν έχει αποκτήσει ούτε το "πλεονέκτημα" ούτε την "αξιοσύνη" να λαλεί τη γλώσσα που προκαλεί αρνητισμό, διχασμό, μα πάνω από όλα απελπισία σχετικά με το πόσο αυτά αξιολογούνται από ανθρώπους της πολιτικής που έχουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους... είτε προς το παρών είτε 'όχι. Ας είναι ευλογημένη η συγνώμη τους όποτε αυτή και αν κατατεθεί με ταπεινότητα στο λαό μας.»


http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1373552&srv=127

Δεν υπάρχουν σχόλια: