ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Κατεστραμμένοι από φυσικά φαινόμενα και χωρίς αποζημιώσεις οι Έλληνες αγρότες



Πληρώνουν κανονικά την εισφορά τους στον ΕΛΓΑ για να έχουν τη δυνατότητα αποζημίωσης σε περίπτωση φυσικών καταστροφών οι Έλληνες αγρότες και βρίσκονται ένα βήμα πριν την αυτοκτονία, αφού σε εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις δεν έχουν γίνει ακόμη οι εκτιμήσεις των ζημιών για το 2016, ενώ τα έξοδα και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Η αδυναμία Αποστόλου να λύσει το ζήτημα του κόστους μετακίνησης των εκτιμητών του ΕΛΓΑ έχει μπλοκάρει τη διαδικασία αποζημιώσεων, παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός εισπράττει κανονικά τις εισφορές από τους αγρότες.
 
Με πρόσφατη συνέντευξη του, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, μεταξύ άλλων παραδέχτηκε ότι το κόστος των μετακινήσεων των εργαζομένων του Οργανισμού έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με πριν και συγκεκριμένα το κόστος μετακίνησής ανά εκτίμηση ανέβηκε από 5,5 Ευρώ, πάνω από 9 Ευρώ.

Είναι φανερό ότι με ευθύνη της Κυβέρνησης δεν αντιμετωπίστηκε εγκαίρως το πρόβλημα των μετακινήσεων, με συνέπεια μεγάλες καθυστερήσεις στις εκτιμήσεις αλλά και υψηλότερο κόστος για τον ΕΛΓΑ. Ο αρμόδιος υπουργός Β. Αποστόλου, επιμένει σε μια μη λειτουργική ρύθμιση, που δεν γίνεται αποδεκτή και δεν δίνει λύση στο πρόβλημα των αγροτών και βεβαίως καλεί σε... διάλογο.

Τις οδυνηρές συνέπειες της αλλοπρόσαλλης κυβερνητικής πολιτικής και στα θέματα ασφάλισης της γεωργικής παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου τις πληρώνουν οι αγρότες όλης της χώρας από τον Έβρο έως την Κρήτη που βρίσκονται σε απόγνωση, αφού καθυστερεί χαρακτηριστικά το εκτιμητικό έργο και συνακόλουθα οι πληρωμές των πληγέντων.

Εξαιτίας της καθυστέρησης πληρωμής των αποζημιώσεων και των ενισχύσεων, της μεγάλης αύξησης του κόστους παραγωγής, των ασφαλιστικών εισφορών, των φορολογικών βαρών καθώς και της καθυστέρησης πληρωμής των αγροτικών προϊόντων από τους εμπόρους, είναι λογικό οι αγρότες να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: