ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...
Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Ζουράρις: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών


Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, διαμηνύοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές.

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ ο Κώστας Ζουράρις παραδέχτηκε πως οι πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους ενδέχεται να εμπεριέχουν και άρωμα εκλογών.«Το πρώτο άρωμα είναι το άρωμα του χρήματος το οποίο θα πέσει στις τσέπες των μικροσυνταξιούχων. Αν υπάρχει και άρωμα εκλογών, θα το δούμε», ανέφερε συγκεκριμένα. Μιλώντας, την ίδια στιγμή, για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη για μετωπική σύγκρουση με τους δανειστές, στην περίπτωση που δείξουν αδιαλλαξία και δεν τηρήσουν τα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Διεθνή

Όσον αφορά τα διεθνή και τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ο υφυπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει τον Ερντογάν «κοινωφελή δικτάτορα», δανειζόμενος τον ορισμό από τα «Πολιτικά» του Αριστοτέλη, διότι, σύμφωνα με τον κ. Ζουράρι, ο Ερντογάν εκφράζει κοινωφελές έργο και όχι ίδιον συμφέρον. Ωστόσο σημείωσε πως ο Τούρκος Πρόεδρος είναι επικεφαλής μιας τάσης, η οποία έχει ευρύτατη λαϊκή αποδοχή, «οπότε είναι δύσκολο να τον χαρακτηρίσεις δικτάτορα».

Ο κ. Ζουράρις εμφανίζεται επίσης καθησυχαστικός όσον αφορά τις συνεχόμενες προκλήσεις των Τούρκων. «Αφενός η εγρήγορση μας είναι σε υψηλά επίπεδα, αφετέρου πρόκειται για μια εσωτερική τους ιστορία, βιώνουν έναν εμφύλιο σπαραγμό, οπότε δεν ανησυχώ ιδιαίτερα. Η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για το Αιγαίο αλλά για τα πετρέλαια της Μοσούλης, γι΄αυτό και αμφισβητεί τη συνθήκη της Λωζάνης» προσθέτει.

Όλα όσα είπε για PISA και Εκπαίδευση

Ακόμη ο Κώστας Ζουράρις εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών σε σχέση με εκείνες των συμμαθητών τους από άλλες χώρες, στο τεστ διεθνούς αξιολόγησης PISA.

«Είμαστε πολύ κάτω από τον μέσο όρο, παρότι υπάρχουν αρκετά σχολεία, τα οποία κατέγραψαν καλές επιδόσεις. Θα δούμε τι μπορεί να γίνει. Σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε την δομή των δημόσιων σχολείων», σημείωσε σχετικά ο υφυπουργός Παιδείας.

Για το μάθημα των αρχαίων ελληνικών, ο κ. Ζουράρις επαναφέρει την πρόταση του για ένταξη τους στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό υπό τη μορφή παιχνιδιού, ενώ προαναγγέλλει τη δημιουργία τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών στην Α’ και Β’ Γυμνασίου και Λυκείου.

Για τα θρησκευτικά, ο κ. Ζουράρις υποστηρίζει πως «συνεχίζεται ο διάλογος και προσωρινώς θα διδάσκονται ως έχουν, λαμβάνοντας υπόψιν τις παρατηρήσεις των θεολόγων και του παιδαγωγικού ινστιτούτου».

Για τον Νίκο Φίλη

Τέλος, ο υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε με ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια για τον πρώην υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη. «Δεν έχει ξαναγίνει όλοι οι δάσκαλοι και όλα τα βιβλία να βρίσκονται στη θέση τους κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Πρόκειται για την μεγαλύτερη επιτυχία της τελευταίας 30ετίας» κατέληξε.

http://anemosantistasis.blogspot.gr/2016/12/blog-post_763.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: