ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Άρχισε η διαδικασία πληρωμής των επιδοτήσεων και ως τη νύχτα θα έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί των δικαιούχων

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ - ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ

Ξεκίνησε απόψε η ενημέρωση του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ και μέχρι το βράδυ ακολουθεί η καταβολή των χρημάτων της β'δόσης της επιδότησης στους δικαιούχους (υπόλοιπο Ενιαίας Ενίσχυσης συν "πρασίνισμα"), συνολικού ύψους περίπου 800 εκατομμυρίων ευρώ σε ολόκληρη τη χώρα.


Πάνω από εκατόν πενήντα εκατομμύρια ευρώ πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων της ενιαίας ενίσχυσης στην Κρήτη, συμπεριλαμβανομένων και των χρημάτων της Εξισωτικής Αποζημίωσης που θα μπουν τις επόμενες μέρες. Είναι θέμα ημερών και η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων με τα ποσά των αποζημιώσεων των ΠΣΕΑ για τον περονόσπορο του 2011, συνολικού ύψους άνω του 1,5 με 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, για να αποπληρωθούν οι δικαιούχοι αμπελουργοί της Κρήτης και να κλείσουν οι πληρωμές του εν λόγω προγράμματος.
Παράλληλα ως το τέλος της χρονιάς, δηλαδή μέσα στις επόμενες μέρες, θα έχουν μπει και οι αποζημιώσεις των αμπελουργών για τις φετινές καταστροφές στην παραγωγή των σταφυλιών τους.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: "ΖΕΣΤΟ" ΧΡΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Απόψε, συγκεκριμένα, πιστώνονται οι λογαριασμοί που διατηρούν οι δικαιούχοι στην Τράπεζα Πειραιώς. Και όσοι έχουν λογαριασμούς στις άλλες τράπεζες, θα μπορούν να δουν τα χρήματά τους από τη Δευτέρα με Τρίτη. Επίσης, πιστώνεται και η εξισωτική αποζημίωση την Τετάρτη το απόγευμα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Για τα ποσά που θα "πέσουν" στην Κρήτη μόνο από την ενιαία ενίσχυση, είναι ενδεικτικό ότι μόνο στην Ένωση Ηρακλείου τα ποσά που θα πιστωθούν, υπερβαίνουν τα 60 εκατομμύρια ευρώ.
Ταυτόχρονα, μέχρι τη λήξη της χρονιάς, θα πληρωθούν στους δικαιούχους και τα υπόλοιπα ποσά των αποζημιώσεων του περονόσπορου του 2011, που θα φτάσουν συνολικά γύρω στο 1,8 εκατομμύρια ευρώ, συν οι αποζημιώσεις για τις φετινές ζημιές των αμπελιών!

Δεν υπάρχουν σχόλια: