ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...
Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Ένοχος ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής


Ένοχος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ενώ αθωώθηκαν η υπεύθυνη της εστίας και ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.Και οι τρεις οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης βασανισμού του άτυχου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η ακροαματική διαδικασία είχε ολοκληρωθεί προ δεκαημέρου και το πρωί της Τετάρτης ανακοινώθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελική πρόταση αφορούσε στην αθώωση και των τριών κατηγορουμένων.

Στον πρώην διευθυντή της σχολής επιβλήθηκε η ποινή της διετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Μετά απο 42 χρόνια δικηγορίας δεν έχω δει αθώο άνθρωπο να καταδικάζεται. Σημειώστε τη σημερινή μέρα και θυμηθείτε πως στο Εφετείο ο εντολέας μου θα αθωωθεί πανηγυρικά».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής άσκησε έφεση που ευελπιστεί όπως σημείωσε να εκδικαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.


Η γραπτή δήλωση του Μαρκογιαννάκη

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης στην οποία υπογραμμίζεται: «Όσοι με συκοφάντησαν με λασπολόγησαν και γενικά με έβλαψαν με τη συμπεριφορά τους, σύντομα θα δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη για τις αθλιότητές τους, όποια ιδιότητα και αν έχουν και σε όποια θέση και αν βρίσκονται».
Πηγή: epiruspost, epirustv
Πηγή: protothema.gr

http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1371506&srv=127

Δεν υπάρχουν σχόλια: