ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Ποιοι Έλληνες συμμετέχουν φέτος στη Λέσχη Bilderberg


μπιλντεrμπεργκ bilderberg 
 Οι θεωρίες συνωμοσίας και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι - Η φετινή ετήσια συνέλευση ξεκίνησε χθες στην Δρέσδη της Γερμανίας
Τρεις Έλληνες συμμετέχουν στην 64η ετήσια συνέλευση των μελών της Λέσχης Bilderberg, που χαράζουν πολιτική και ρυθμίζουν την παγκόσμια οικονομία.


Στον επίσημο κατάλογο των προσκεκλημένων απ’ όλον τον κόσμο, δείτε ΕΔΩ, είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Libra, Γεώργιος Λογοθέτης κι ο Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, διευθύνων σύμβουλους της τσιμεντοβιομηχανίας TITAN, ο οποίος συμμετείχε και στην περσινή συνέλευση.
Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι ακόμη η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ,  ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Η φετινή ετήσια συνέλευση ξεκίνησε χθες στην Δρέσδη της Γερμανίας και θα ολοκληρωθεί στις 12 Ιουνίου.

Eκλεκτοί προσκεκλημένοι και θεωρίες συνωμοσίας στη λέσχη Bilderberg

Πολλοί αναρωτιούνται κατά καιρούς για τον ακριβή ρόλο της λέσχης.
Η συμμετοχή γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Χαρακτηριστική είναι η μυστικότητα των συνεδριάσεων της λέσχης Bilderberg, η οποία κατηγορείται συχνά για μυστικοπαθείς και ειδεχθείς συνωμοσίες σε διεθνές επίπεδο. Τέτοιες θεωρίες έχουν υιοθετηθεί συχνά από οργανώσεις  Οι συνεδριάσεις γίνονται σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο – συνήθως στην Ευρώπη – και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά.
Στην Ελλάδα φιλοξενήθηκε το 1993, από τις 22 έως τις 25 Απριλίου, στο συγκρότημα «Ναυσικά» του Αστέρα της Βουλιαγμένης και το 2009 από τις 14 ως τις 16 Μαΐου.
Η αρχική διάσκεψη Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Μπίλντερμπεργκ, κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας, από τις 29 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 1954. Ξεκίνησε σαν ιδέα από διάφορα άτομα, μεταξύ των οποίων ο Γιόζεφ Ρέτινγκερ, από την ανησυχία τους για την ανάπτυξη τουαντι-αμερικανισμού στη Δυτική Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: