ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...
Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟ Κινδυνεύει η ζωή τους από λάθη του ίδιου ανθρώπου


Δυσάρεστα είναι τα νέα από το ιατρικό δελτίο αναφορικά με την εξέλιξη της υγείας των δύο εργαζομένων στην καθαριότητα που με διαφορά λίγων μηνών τραυματίστηκαν με απορριμματοφόρο από τον ίδιο οδηγό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Στέλιο Βοργιά που από την πρώτη στιγμή μαθαίνει τα νέα τους, στη μία περίπτωση, ο άτυχος 43χρονος βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση και δεν ανταποκρίνεται. Επισημαίνεται, ότι ο εργαζόμενος στα 8μηνα άνδρας που ήταν απλήρωτος από το Δεκέμβρη, είχε πέσει από τη θέση του μετά από στροφή του οχήματος, στις αρχές Μαρτίου και από τότε νοσηλεύεται.

Στην περίπτωση της 38χρονης Δ. που χτυπήθηκε επίσης από το απορριμματοφόρο τα νέα είναι αρκετά δυσάρεστα. Η κατάστασή της χειροτερεύει με την ζωή της να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, παρά τα αρχικά αισιόδοξα μηνύματα. Μάλιστα οι ισχυρές αντιβιώσεις που τις χορηγούν οι γιατροί καθημερινά η κατάστασή της δεν βελτιώνεται και εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί άμεσα στο ΚΑΤ.Σύμφωνα με τον κ. Βοργιά, το Εργατικό Κέντρο έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες που προβλέπονται για να προχωρήσει στις απαραίτητες κινήσεις, μιας και τα δύο περιστατικά συνδέονται μεταξύ τους, ενώ το δεύτερο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Έχει ζητηθεί ήδη έκτακτη σύσκεψη με την αντιδημαρχία καθαριότητας και τον κ. Μαμουλάκη καθώς και με το σωματείο για να βρεθούν οι αιτίες για τα αλλεπάλληλα περιστατικά στον συγκεκριμένο τομέα.

Ήδη μάλιστα γίνονται κάποιες συναντήσεις που θα ολοκληρωθούν αρχές Ιουλίου και εκεί θα βγουν τα τελικά πορίσματα. Ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός πως ακόμα, δεν έχει γίνει η ΕΔΕ για το πρώτο περιστατικό του 43χρονου.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: