ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Οι εργαζόμενοι της ΕΒΖ απαντούν σε δηλώσεις του Προέδρου της


«Οι εργαζόμενοι στην Ε.Β.Ζ. Α.Ε., από την ίδρυση της μέχρι σήμερα, έχουμε συνδέσει τη ζωή μας με την εύρυθμη και αξιοπρεπή λειτουργία της. Έχουμε δηλώσει, ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε όσες θυσίες χρειαστεί, προκειμένου να βοηθήσουμε την εταιρία μας και τους Έλληνες τευτλοπαραγωγούς, ώστε να συνεχίσουν να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ελληνική ύπαιθρο» τονίζει, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Βιομηχανιών Ζαχάρεως (O.E.B.Z.E.) σε απάντησή της στις δηλώσεις του Προέδρου της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. κ. Ρώσσιου Χρήστου στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής».
Συνεχίζοντας αναφέρει τα εξής: «Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν τη στοχοποίηση μας, καθώς και την υποβάθμιση των προσπαθειών μας για τη σωτηρία της εταιρίας, πράγμα που παρατηρείται έντονα τους τελευταίους μήνες από την πλευρά της σημερινής διοίκησης της Ε.Β.Ζ. Α.Ε.

Σ’ ένα από τα τελευταία δημοσιεύματα και συγκεκριμένα στην εφημερίδα ¨Μακεδονία της Κυριακής¨ ο Πρόεδρος της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. αναφέρεται σε μία σειρά ανακριβειών, που έχουν σχέση με τη μισθοδοσία των εργαζομένων.


Θέλουμε να πληροφορήσουμε τόσο τους Έλληνες πολίτες όσο και τον ίδιο ότι την τελευταία φορά που οι εργαζόμενοι έλαβαν επίδομα καμπάνιας ήταν το 2009. Ότι η μείωση του 33% για μισθούς άνω των 3.500€ που σημειωτέον δεν υπάρχουν, σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχεί σε 400€. Ότι βάσει των οικονομικών καταστάσεων που μας προσκομίσανε πρόσφατα οι οποίες φέρουν τη σφραγίδα και υπογραφή τους, τα επιδόματα που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στο σύνολο τους φτάνουν τα 16, πόσο μάλιστα να λέγεται ότι κάποιος εργαζόμενος λαμβάνει 27.

Ότι ο κατώτερος καθαρός μισθός είναι τα 896€ και ο ανώτερος σε επίπεδο στελεχών 2.624€. Ότι παρά τις ευχαριστίες του Προέδρου της Ε.Β.Ζ Α.Ε. κ. Ρώσσιου Χρήστου προς τον Πρόεδρο της Ο.Ε.Β.Ζ.Ε. κ. Βαρκάκη Χριστόδουλο ουδεμία συμφωνία έχει υπάρξει έως σήμερα, που να αφορά την μετακίνηση των εργαζομένων από το εργοστάσιο Σερρών προς το εργοστάσιο του Πλατέος αλλά και την διευθέτηση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων στο σύνολό τους».
http://www.paseges.gr/el/news/Oi-ergazomenoi-ths-EBZ-apantoyn-se-dhlwseis-toy-Proedroy-ths 

Δεν υπάρχουν σχόλια: