ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ελαφρύ προβάδισμα του Brexit στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Επικρατεί και στους αναποφάσιστους!


Το Brexit προηγείται με 2 μονάδες  στην τελευταία δημοσκόπηση πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Βρετανία της εταιρίας TNS .

Σύμφωνα με την δημοσκόπησητο 43 τοις εκατό των ερωτηθέντων θα ψήφιζε για να φύγει, ενώ το 41 τοις εκατό θα ψηφίσουν για να παραμείνουν και 16 τοις εκατό ήταν αναποφάσιστοι ή δεν είχε την πρόθεση να ψηφίσουν.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε απευθείας σύνδεση  συνεντεύξεις 2.320 ενήλικων μεταξύ 16 Ιουνίου και 22.



"Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο σκωτσέζικο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία και την Κεμπέκ Ανεξαρτησίας Δημοψήφισμα του 1995 υπήρξε μια αργά στροφή προς το status quo και είναι πιθανό ότι το ίδιο θα συμβεί εδώ," Luke Taylor, επικεφαλής των κοινωνικών και πολιτικών συμπεριφορών σε TNS Ηνωμένο Βασίλειο είπε σε μια δήλωση.

"Σαφώς, με έναν αγώνα όσο πιο κοντά αυτό, το επίπεδο συμμετοχής μεταξύ των διαφόρων δημογραφικών ομάδων θα είναι καθοριστικής σημασίας για το αποτέλεσμα."

Δημοσκόπηση της TNS  που δημοσιεύθηκε στις 14 Ιουνίου βρέθηκαν 47 τοις εκατό των πιθανών ψηφοφόρων θα επιλέξουν να εγκαταλείψουν την ΕΕ ενόψει της 40 τοις εκατό που ήθελε να μείνει.

Νωρίτερα την Τετάρτη, μια δημοσκόπηση από άλλη εταιρεία ερευνών, Opinium, έδωσε το "Out" στρατόπεδο μια άδεια ενός σημείου πάνω "In", προκαλώντας στερλίνα να πέσει έναντι του δολαρίου και του ευρώ.

(Αναφορά από Freya Berry? Μοντάζ από τον William Schomberg)

reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: