ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...
Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή


Kατά του ανοίγματος των καταστημάτων για 32 Κυριακές το χρόνο τάσσεται η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, καταγγέλλοντας παράλληλα παραβιάσεις των εργασιακών δικαιωμάτων την Κυριακή. «Ήδη, πάνω από το 80% των εμποροϋπαλλήλων δηλώνεται για εργασία Κυριακής 3 - 4 ωρών, ενώ δουλεύει στην πράξη για πάνω από 8 - 10 ώρες, χωρίς πρόσθετη αμοιβή 75% και χωρίς ρεπό. Πάνω από το 30% ως το 40% δεν αμείβεται καθόλου με το +75% ούτε για τις 3-4 τυπικά δηλωμένες ώρες εργασίας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΟΙΥΕ.

Για την Κυριακή που έχει προγραμματιστεί απεργία από την ΕΣΕΕ και τη ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την ΟΙΥΕ, οι εμποροϋπάλληλοι ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Αθήνα στις 11.00 π.μ στην αρχή της Ερμού, στο Σύνταγμα ενώ προγραμματίζονται και τοπικές απεργιακές συγκεντρώσεις από τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και τα Εργατικά Κέντρα.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ζητάει από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο για την απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Ακόμη, σημειώνει ότι «ο εκσυγχρονισμός των Κυριακών της κυβέρνησης είναι καθαρός αναχρονισμός και καρικατούρα αναπτυξιακής λογικής. Είναι μέτρο εχθρικό προς την ανάπτυξη και την απασχόληση. Είναι συνταγή καταστροφής της μικρομεσαίας επιχείρησης, αύξησης των λουκέτων και της ανεργίας. Εξόφθαλμη μεταφορά του λιγοστού εμπορικού τζίρου στους μεγάλους εμπορικούς ομίλους. Εργαλείο συρρίκνωσης των τοπικών αγορών και επιβολής ολιγοπωλιακών καταστάσεων και χειραγώγησης των τιμών μέσω 'κυριακάτικων προσφορών' και δήθεν ψυχαγωγικών εκδηλώσεων».
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: