ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Όσκαρ ατυχίας στον 40 χρονο εργάτη...Σε λιγότερο από ένα χρόνο, δυο φορές θύμα σοβαρότατων εργατικών ατυχημάτων!


Είχε "χτυπηθεί" πέρυσι, από 20.000 βολτ ενώ δούλευε σε εργοτάξιο της Ανάληψης στο Ηράκλειο. Και χθες, έπεσε από περίπου 10 μέτρα ύψος σε εργοτάξιο στο Ηράκλειο, στην Αρχιπισκόπου Μακαρίου 1. Σήμερα αυτό είναι το πρώτο θέμα της εφημερίδας μας. 
"Όσκαρ...ατυχίας"...

Τόσο η διοίκηση του Ερατικού Κέντρου Ηρακλείου όσο και η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, καταγγέλλουν έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου


"Νέο σοβαρό εργατικό ατύχημαΓια άλλη μια φορά  θεατές στο ίδιο έργο!!!

Άλλο ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα ενός οικογενειάρχη, πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, όπου λόγω της έλλειψης των προβλεπόμενων μέτρων Ασφάλειας τραυματίστηκε πολύ σοβαρά μετά από πτώση ύψους 9,5 μέτρων.Στο συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα έσπευσε άμεσα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου συναδ. Στέλιος Βοργιάς, η Τεχνική Επιθεώρηση εργασίας και η ΕΛ.ΑΣ, όπου πραγματοποιήθηκε αυτοψία του χώρου του ατυχήματος.

Παρά το γεγονός ότι συστήσαμε στους αλλοδαπούς εργαζόμενους  να μην εγκαταλείψουν τον χώρο εργασίας, αφού ήταν μάρτυρες του σοβαρού εργατικού ατυχήματος, εκείνοι αποχώρησαν  πριν φτάσει η ΕΛ.ΑΣ και η Τεχνική Επιθεώρηση Εργασίας, απευθυνόμενοι προς τον Πρόεδρο του ΕΚΗ απάντησαν ότι έχουν εντολή να αποχωρήσουν από το χώρο του ατυχήματος.Ο  άτυχος εργαζόμενος είναι αλλοδαπός, Αλβανικής καταγωγής,  40 ετών  πατέρα  τριών  ανηλίκων  παιδιών όπου μεταφέρθηκε άμεσα από το ΕΚΑΒ  στο ΠΑΓΝΗ. Στο νοσοκομείο  βρίσκονται ο Πρόεδρος του ΕΚΗ και ο Προϊστάμενος της Τεχνικής επιθεώρησης Ηρακλείου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες βρίσκεται στο χειρουργείο και η κατάσταση  της υγείας του, κρίνεται κρίσιμη.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι σύμφωνα με συναδέλφους του πρόκειται για τον ίδιο εργαζόμενο που μας είχε απασχολήσει προ καιρού σε άλλο εργατικό ατύχημα σε εργοτάξιο στην περιοχή της Ανάληψης στο Κέντρο του Ηρακλείου.

Το ΕΚΗ ζητά την εντατικοποίηση  των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων Ασφαλείας με σκοπό την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων."

Τι αναφέρει το συνδικάτο οικοδόμων

"Το Συνδικάτο Οικοδόμων  καταγγέλλει την αδίστακτη στάση  της εταιρίας Μινωική Τεχνική, που μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, στο εργοτάξιο στην οδό Αρχ. Μακαρίου στο Ηράκλειο, σημειώθηκε σήμερα σοβαρό εργατικό ατύχημα. Πρόκειται για το δεύτερο ατύχημα στο ίδιο έργο μέσα σε λίγες ημέρες.

Παρά τις πρόσφατες παρεμβάσεις του Συνδικάτου για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί με ασφάλεια το έργο, η εργοδοσία προκειμένου να μη χάσει ούτε λεπτό του ευρώ προτίμησε να συνεχίσει ακάθεκτη τις εργασίες της και την εντατικοποίηση της δουλειάς ακόμη και Κυριακές  αγνοώντας τις υποδείξεις για λήψη μέτρων ασφάλειας.

Και από αυτό το περιστατικό αποδεικνύεται ότι οι μεγάλοι  εργολάβοι, οι κατασκευαστικοί όμιλοι, το μεγάλο κεφάλαιο γενικότερα, είναι αυτοί που έχουν την πραγματική εξουσία και κάνουν ό,τι θέλουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αρνούνται να δουλέψουν σε συνθήκες γαλέρας, χωρίς μέτρα ασφάλειας. Να καταγγέλλουν στο Συνδικάτο την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς που τυχόν κάνει η εργοδοσία για να επιβάλλει την εργασία με μη ασφαλή τρόπο. Όλοι μαζί με το Συνδικάτο να οργανώσουμε την πάλη προτάσσοντας τις δικές μας ανάγκες κι όχι τις ανάγκες των εργοδοτών και το πώς αυτοί θα θησαυρίζουν από τον ιδρώτα μας αλλά και από το αίμα μας.

Τέλος, καλούμε το Υπουργείο Εργασίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, έτσι ώστε να μπει επιτέλους ένα φρένο στους εργολάβους, που μπροστά στην αδυσώπητη δίψα τους για κέρδος βάζουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των εργατών."

Δεν υπάρχουν σχόλια: