ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Δεν μπορώ να ξεχάσω

O "Πιτσιρίκος"

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως αρκεί να ξεχάσεις τι συνέβη στο παρελθόν και να προχωρήσεις σε ένα λαμπρό μέλλον.





Στην Ελλάδα αυτό μοιάζει να είναι πια κοινή πεποίθηση.

Ό,τι έγινε, έγινε, και πάμε παρακάτω.

Αλλά δεν είναι τόσο απλό.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα στην οποία πολιτικοί και κοινωνία κρύβουν συστηματικά το παρελθόν κάτω από το χαλί.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι Έλληνες να έχουν μια εντελώς λανθασμένη εικόνα της χώρας στην οποία γεννήθηκαν και της Ιστορίας της.

Φαντάσου πως είναι να μεγαλώνεις με την πεποίθηση πως η χώρα σου έβγαζε μόνο ήρωες και εσύ να συναντάς καθημερινά προδότες και ρουφιάνους.

Μην το φανταστείς, το ζεις.

Σήμερα, οι πολιτικοί υπόσχονται αλήθεια και, παράλληλα, ζητούν από τους πολίτες να ξεχάσουν τι έγινε μέχρι τώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επίδοξος πρωθυπουργός της χώρας, ζήτησε συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες αλλά και να ξεχάσουν.

Του διέφυγε πως αλήθεια σημαίνει «μη λήθη». Αλήθεια σημαίνει να μην ξεχνάς.

Αλήθεια και να ξεχάσουμε τι έγινε, δεν πάνε μαζί.

Η φράση του Διονυσίου Σολωμού «το έθνος πρέπει να ταυτίσει το εθνικόν με το αληθές» είναι η πυξίδα για τη χώρα και τους πολίτες -εδώ και διακόσια χρόνια- αλλά κανείς δεν μοιάζει να κοιτάει αυτή την πυξίδα.



Οι Έλληνες προτιμούν να πορεύονται -ακόμα και σήμερα- με ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.

Ακόμα και μετά τη σκληρή σύγκρουση με την πραγματικότητα, οι εθνικοί μύθοι για το μεγαλείο και τη μοναδικότητα της φυλής κάνουν πάρτι.

Για να ξεχάσεις τι έγινε στο παρελθόν -ή μάλλον για να το συγχωρέσεις αφού δεν μπορείς ποτέ να ξεχάσεις-, πρέπει να έχει αποδοθεί Δικαιοσύνη για αυτό που έγινε στο παρελθόν.

Στην Ελλάδα, αυτοί που ξέσκισαν την χώρα -και πλούτισαν σε βάρος της κοινωνίας- θέλουν οι Έλληνες να ξεχάσουν, χωρίς να έχει αποδοθεί Δικαιοσύνη για τα δικά τους εκλήματα.

Σαν να μην φτάνει αυτό, θέλουν ακόμα να απολαμβάνουν προνόμια και ασυλία, ενώ οι πολίτες που υφίστανται τις συνέπειες των πράξεών τους θα συνεχίσουν να εξαθλιώνονται και να υποφέρουν.

Αυτό είναι Ύβρις.

Ακολουθεί η Νέμεσις.

Αργά ή γρήγορα.

Αν δεν ξεκαθαρίσεις με το παρελθόν, δεν έχεις κανένα μέλλον.

https://pitsirikos.net/2017/04/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%8E-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%AC%CF%83%CF%89/

Δεν υπάρχουν σχόλια: