ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Ο Πρωθυπουργός που..."θα καταργούσε", λέει, "τον άδικο ΕΝΦΙΑ" - Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα!

Πάνω στον ΕΝΦΙΑ στήριξε ένα μεγάλο βάρος του προεκλογικού του αγώνα ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας
Είναι αυτός ο Πρωθυπουργός, είναι αυτή η κυβέρνηση, είναι αυτό το κόμμα, που θα..."καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ"...Τον ληστρικό νόμο, που καθιερώθηκε το 2011 και είναι "χειρότερο και από ενοίκιο, χειρότερο και από κεφαλικός φόρος, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι" για σχεδόν 6 εκατομμύρια νοικοκυριά, μόνο και μόνο γιατί έχουν στην κατοχή τους ακίνητα (!)... Και σε λίγες μέρες, θα μας έρθει ξανά η ειδοποίηση μέσω του ΤΑΧΙS NET, για να πληρώσουμε την πρώτη δόση στο τέλος Σεπτεμβρίου!

ο ΕΝΦΙΑ, γνωστός και ως «χαράτσι», επιβλήθηκε στους Έλληνες το 2011 ως Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ)


Όχι μόνο ξεχάστηκε αυτή η δέσμευση του κ. Τσίπρα. Αλλά με το πολυνομοσχέδιο του νέου αναπτυξιακού νόμου, επιβαρύνθηκαν ακόμα μεγαλύτερες κατηγορίες πολιτών, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν διπλό ΕΝΦΙΑ και όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα αξίας 200.000-300.000 ευρώ.
Ο φόρος, όπως όλα δείχνουν θα είναι μόνιμος σίγουρα έως και το 2031, όπως αποκαλύφθηκε από το περιεχόμενο του νέου αναπτυξιακού νόμου.
Στα «ψιλά γράμματα» του νέου αναπτυξιακού νόμου προβλέπεται ότι ο κράτος θα έχει έσοδα από τον φόρο επί των ακινήτων - που θα τον αντικαθιστούσε ο ΣΥΡΙΖΑ το αργότερο μέχρι του χρόνου - για μια 15ετία ακόμη.
Μάλιστα, πέρα από τις δεσμεύσεις Τσίπρα από το βήμα της Βουλής αλλά και σε συντεντεύξεις του στα κανάλια ως Πρωθυπουργός της χώρας περί της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, είχε πει το ίδιο με κατηγορηματικό τρόπο και στην συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ προεκλογικά, στα τέλη του 2014. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
 


Ο άδικος ΕΝΦΙΑ λοιπόν παγιώνεται για τα επόμενα 16 έτη!

Συγκεκριμένα, στην ανάλυση των πιθανών πηγών εσόδων από τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ρητά προβλέπεται πως 54,4 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος διατηρείται τουλάχιστον έως το 2031!

Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΝΦΙΑ, γνωστός και ως «χαράτσι», επιβλήθηκε στους Έλληνες το 2011 ως Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ).

Στη συνέχεια, το 2013, μετονομάστηκε σε Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) το 2013 και μετονομάστηκε σε ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων).

Αλλά ας μην ξεχνάμε και την περίφημη δήλωση Τσίπρα, ότι..."θα καταργήσουμε όλα τα μνημόνια με ένα νόμο"...
ΔΕΙΤΕ ΤΟ:


Και είναι ο Πρωθυπουργός που αντί να καταργήσει τα δύο πρώτα μνημόνια, έφερε και άλλα δύο, τα χειρότερα μέχρι τώρα. Και λέμε μέχρι τώρα γιατί...έρχονται και χειρότερα...
Όπως γράφουμε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας "Ν.Κρήτη":
 
Αν οι φόροι ήταν... ψιχάλες, θα λύναμε πάρα πολύ σύντομα το πρόβλημα της... ανομβρίας! Η "Νέα Κρήτη" ρίχνει φως σήμερα στο γεγονός της επερχόμενης... φορο-καταιγίδας, με τα "συννεφάκια" να είναι ήδη πάνω από τα κεφάλια μας, όπως και... ο κεραυνός της εφορίας, για όσους δεν μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να πληρώσουν...

Έτσι, λοιπόν, ΕΝΦΙΑ; Προ των πυλών, αφού - παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες Τσίπρα - δεν καταργείται τελικά. Και έπονται και τα επόμενα μέτρα του 2016 και στη συνέχεια οι φόροι της νέας χρονιάς, που δεν αναμένεται να είναι... καλύτερη από τη φετινή!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:
 http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1344475&srv=364

Χριστόφορος Παπαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: