ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Τάσος Ιαβέρης: Συντελείται γενοκτονία στους δρόμους της Ελλάδας

Συγκλονιστικά οργισμένος ήταν ο Τάσος Ιαβέρης εξαιτίας της Γενοκτονίας, όπως τη χαρακτήρισε, του λαού μας που συντελείται στους δρόμους.



Μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη, ο Αναστάσιος Μαρκουίζος, γνωστός ως Ιαβέρης συγκλόνισε.

«Έπρεπε να πεθάνει ο Παντελής για να καταλάβουμε πόσο τραγικό είναι να περπατάνε οι γονείς πίσω από το λευκό φέρετρο;», αναρωτήθηκε.

Παρουσιάζοντας τα αριθμητικά δεδομένα ο Ιαβέρης προκάλεσε ρίγη: Μέσα σε 60 χρόνια 140.000 νεκροί. Διπλάσιοι από όσους άφησαν πίσω τους οι πόλεμοι. 150.000 είναι οι ζωντανοί νεκροί, οι άνθρωποι δηλαδή που είναι σε μηχανική υποστήριξη, 200.000 ανάπηροι και 2.000.000 τραυματίες..

Σχεδόν όλοι άνθρωποι, σχεδόν το 80% κάτω των 30. Άνθρωποι δηλαδή που δεν πρόλαβαν να «γεννήσουν», οι γονείς τους δεν θα δουν εγγόνια.

«Εδώ μιλάμε για μείωση πληθυσμού», σημείωσε.

Μέσα σε ένα χρόνο είχαμε 1.600 νεκρούς και 20.000 τραυματίες σε τροχαία ατυχήματα. Κάθε ημέρα έχουμε πέντε νεκρούς, πέντε τετραπληγικούς, 10 παραπληγικούς, 60 τραυματίες. Και για όσους μετράνε περισσότερα τα χρήματα, τα τελευταία 60 χρόνια, πετάξαμε, σύμφωνα με τον Ιαβέρη 600 δις. ευρώ στην άσφαλτο.

«Τα τροχαία ατυχήματα κοστίζουν 12 δισ. ευρώ κάθε χρόνο. Χρήματα που υπερβαίνουν τα μέτρα για το ασφαλιστικό, τον ΕΝΦΙΑ, την Παιδεία.», επεσήμανε ο Ιαβέρης.

«Δεν αγαπάμε τη ζωή», είπε ο γνωστός αυτοκινητιστής. «και δεν σκεφτόμαστε πόσες αγκαλιές θα χάσουμε αν πεθάνουμε.. Κάθε πρωί ας κοντοσταθούμε στην πόρτα και ας σκεφτούμε πόσες αγκαλιές μας περιμένουν το απόγευμα» πρόσθεσε «κατηγορώντας» τους γονείς ότι υιοθετούν συμπεριφορά αλήτη στην οδήγηση δίνοντας αυτό ακριβώς το παράδειγμα στα παιδιά τους.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, υπογραμμίζοντας ότι «είναι απόπειρα φόνου» και ως τέτοια θα πρέπει να την αντιμετωπίζουμε.

«Έχουμε εμφύλιο πόλεμο με όπλο το αυτοκίνητο», τόνισε ο γνωστός αυτοκινητιστής και έθεσε και τον πρωθυπουργό ενώπιων των ευθηνών του. Όπως χαρακτηριστικά είπε δεν μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας, που μάλιστα είναι νέος και πατέρας δύο παιδιών να ανεβαίνει σε μηχανή χωρίς κράνος ή  να μπαίνει στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο χωρίς να φορά ζώνη. Μοιάζει να μην καταλαβαίνει, είπε ότι η Οδική συμπεριφορά είναι εθνικό θέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: