ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Δανία: Άνοιξε το πρώτο κατάστημα ληγμένων στον κόσμο


Το πρώτο σούπερ μάρκετ που πουλάει αποκλειστικά ληγμένα τρόφιμα άνοιξε στη Δανία αυτή την εβδομάδα, με το κατάστημα να υποστηρίζει πως σκοπεύει να συνεισφέρει στην καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων στη χώρα. Άνθρωποι υποστηρίζουν πως το εγχείρημα μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για άλλες χώρες, ως μια δημιουργική λύση στο τεράστιο πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων.

Αυτή είναι η περιγραφή που δίνεται για το κατάστημα Wefood από έναν υπεύθυνο της επιχείρησης. Ενώ συνεχίζει λέγοντας πως τα προϊόντα αυτά πωλούνται σε «πρόθυμους» αγοραστές σε χαμηλές τιμές, αντί να καταλήγουν στα σκουπίδια.

Επιμέλεια: Θέα Μανούρα

Στο WeFood, οι τιμές βρίσκονται έως και 50%  κάτω από την τιμή λιανικής πώλησης, αν και το κατάστημα δεν απευθύνεται μόνο σε πελάτες με χαμηλή αγοραστική δύναμη. Φαντάζει πολύ λογικό κάποιος, ο οποίος διαθέτει αξιοπρεπή αγοραστική δύναμη να προτιμησει την αγορά ληγμένων προιόντων, στο όνομα της μη-απόρριψης μεγάλου όγκου τροφίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
http://blogvirona.blogspot.gr/2016/02/blog-post_918.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: