ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

"Τίποτα δεν έχει τελειώσει" λένε οι αγρότες της Κρήτης


Μετά τη δυναμική κρητική απόβαση στην Αθήνα και τη μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα οι αγρότες επανακαθορίζουν τον αγώνας τους. Στόχος είναι μετά την «επίδειξη ισχύος» και τη φωνή διαμαρτυρία τους που έφτασε σε κάθε γωνιά της χώρας, να συνεχιστεί ο αγώνας αλλά με δυναμική συμμετοχή.

Σήμερα Κυριακή στις τις 19.30 στην ΟΑΣΝΗ οι αγρότες καταθέτουν τις προτάσεις τους χωρίς να αποκλειστούν νέα μπλόκα ή οι αποκλεισμοί κτιρίων και με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοιχτά. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής Πρίαμος Ιερωνυμάκης στο neakriti.gr «όποιος καταθέτει προτάσεις θα πάρει όμως και την ευθύνη» καθώς το ζητούμενο δεν είναι μόνο η συνέχιση του αγώνα αλλά να έχουν και συμμετοχή  οι κινητοποιήσεις που λάβουν χώρα με το δεδομένο ότι και οι αγρότες έχουν τις καλλιέργειές τους και δυσκολία μπορoύν να συμμετάσχουν σε νέες δράσεις.


Η "φωνή" τους "έσπασε" τα σύνορα της χώρας
Πάντως οι φωτογραφίες από την ειρηνική κινητοποίηση αλλά και τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν
και κυρίως τις ηλεκτρονικές σελίδες τους, ενώ όλα τα διεθνή δίκτυα, όπως το πρακτορείο "Ρόιτερς", μετέδωσαν πλάνα από την Αθήνα. Φυσικά οι φωτογραφίες που απαθανάτιζαν διαφορετικά από τα συνηθισμένα σε αυτές τις περιπτώσεις στιγμιότυπα ήταν εκείνες που κυριάρχησαν, αν όχι μονοπώλησαν, το ενδιαφέρον, φέρνοντας και πάλι την Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: