ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Πάμε σε εκλογές – Η ελπίδα ξανάρχεται...Του Πιτσιρίκου


Σε εκλογές προσανατολίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη μεγάλη επιτυχία του Μνημονίου. Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να κεφαλαιοποιήσει τώρα την επιτυχία του Μνημονίου γιατί ξέρει πως οι Έλληνες είναι αχάριστοι και ξεχνούν εύκολα το καλό που τους κάνεις.

Κάποιοι υπουργοί δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία του Αλέξη Τσίπρα και τον πιέζουν να κάνει τις εκλογές τον Σεπτέμβριο, ώστε οι πολίτες να μην έχουν πάρει χαμπάρι το ξέσκισμα που τους περιμένει με τα νέα μνημονιακά μέτρα.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των εκλογών, αφού, όπως απέδειξε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, έχει τον δικό του τρόπο να ερμηνεύει το αποτέλεσμα, οπότε μπορεί να πάρει κάνα 4% στις εκλογές, και να πάει μετά στο Μαξίμου να κυβερνήσει.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, καλεί το λαό να επιστρέψει τα χρήματα στις τράπεζες, για να έχει η κυβέρνηση χρήματα να κάνει εκλογές.
Ο κ. Τσακαλώτος είπε στους Έλληνες να βάλουν τα χρήματά τους στις τράπεζες -για να τα παίρνουν μετά λίγα λίγα με τα capital control-, ενώ υποσχέθηκε να φέρει κι αυτός τις καταθέσεις του στην Ελλάδα σε μερικά χρόνια.
Πάντως, είναι πολύ έξυπνοι οι Έλληνες πολίτες που τους φόρεσε η Πρώτη Φορά Αριστερά ένα νέο Μνημόνιο μαζί με capital control, και αυτοί θεωρούν επιτυχία ότι μπορούν να παίρνουν κάθε εβδομάδα κάποια από τα δικά τους χρήματα από τις τράπεζες. Όχι, μπράβο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολύ ευχαριστημένος που εκπλήρωσε τον στόχο του να υπογράψει νέο Μνημόνιο και δεν φοβάται τις συνέπειες της απάτης του, αφού, όπως είχε και ο Λένιν, «Γίνεται κανείς πραγματικός επαναστάτης στη φυλακή».
pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: