ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Προς μείωση 8% οι συντάξεις του ΟΓΑ


Ισοδύναμο ώστε να μην χρειαστεί να αυξηθούν οι εισφορές των αγροτών αναζητά το αρμόδιο υπουργείο και σ' αυτά τα πλαίσια επεξεργάζεται, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, πρόταση για μείωση στις συντάξεις του ΟΓΑ της τάξεως του 8% αντί για 4%.

Η πρόταση έχει κατατεθεί στην επιτροπή σοφών του υπουργείου Εργασίας και αναφέρει ότι η μείωση της βασικής σύνταξης από το 2016 θα μπορούσε να «τρέξει» με 8% αντί για το 4% που ισχύει σήμερα.

Στόχος είναι με τον τρόπο αυτό να μην επιβληθεί και ο τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπει το νέο Μνημόνιο.

Παράλληλα φαίνεται να «κλειδώνει» η λογική των ενιαίων όρων για παλαιούς - μέχρι το 1992 - και νέους - μετά το 1993 - ασφαλισμένους.

Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι μέσα από τις αλλαγές αυτές να βρεθεί ένα σεβαστό ποσό μέσα από περικοπές στις νέες συντάξεις ώστε να είναι μικρότερο και το ψαλίδι που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους ήδη συνταξιούχους.

neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: