ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΦΟΔΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ-ΕΞΠΡΕΣ! Θα ψάχνει και τα…στρώματα η εφορία- Έρχονται 101 νέα μέτρα -φωτιά


Με επιτόπου κατασχέσεις τιμαλφών, πινάκων, αλλά και των μετρητών που βρίσκονται στα… στρώματα θα κινδυνεύουν οι φορολογούμενοι από τους εφοριακούς που θα κάνουν «εφόδους» στις κατοικίες για ελέγχους σχετικά με τη φοροδιαφυγή.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αγορά» σε δημοσίευμα με τίτλο «Εφοδοι στα σπίτια και κατασχέσεις-εξπρές» το υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζει τα 101 νέα δρακόντεια μέτρα κατά της φοροδιαφυγής που πρόκειται να εφαρμόσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Αναγκαστική εκποίηση περιουσιών

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, στην άτεγκτη αυτή στάση εμμένει η τρόικα, η οποία πιέζει ασφυκτικά να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι 101 δράσεις του μνημονίου, που καλείται να υλοποιήσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Με βάση τις συγκεκριμένες δράσεις, θα «αγριέψει» ακόμη περισσότερο η εφορία και, μεταξύ άλλων, θα προχωρεί σε αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις μισθών-συντάξεων, δεσμεύσεις λογαριασμών κ.ά.) για όσους έχουν ληξιπρόθεσμη δόση φόρου εισοδήματος ή ανεξόφλητες δόσεις φορολογικών ρυθμίσεων. Επίσης, θα επανεξεταστεί στο σύνολό του ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος, προκειμένου να κλείσουν όλες οι «τρύπες» αποφυγής φόρου, με τους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών να εκφράζουν φόβο ότι από τις αλλαγές «θα πονέσει πολύς κόσμος». Το μόνο θετικό που προκύπτει από τις έως τώρα διαπραγματεύσεις είναι η κατ’ αρχήν συμφωνία για κατάργηση του ελάχιστου τεκμηρίου διαβίωσης, που έπληττε κυρίως τους ανέργους.

crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: