ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Η Μέρκελ κάνει μια μικρή Παλαιστίνια πρόσφυγα να κλαίει [ΒΙΝΤΕΟ] Καταστρέφοντας όνειρα



Σκληρή κριτική έχει δεχθεί από δεκάδες πολίτες μέσω social media, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ για τη συμπεριφορά της απέναντι σε μια νεαρή Παλαιστίνια πρόσφυγα κατά την διάρκεια ζωντανής εκπομπής.

 Το περιστατικό έγινε το απόγευμα της Τετάρτης κατά την διάρκεια εκπομπής του γερμανικού καναλιού NDR.

H μικρή Παλαιστίνια, πρόσφυγας στη Γερμανία λέει στην Άνγκελα Μέρκελ ότι η οικογένειά της περιμένει την άδεια παραμονής στη χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος απαντά: «είσαι μια πολύ αγαπητή και γλυκιά κοπέλα, όμως η Γερμανία δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλους τους μετανάστες που φτάνουν εδώ. Κάποιοι θα πρέπει να πάνε πίσω στα σπίτια τους. Η γερμανική κυβέρνηση το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί είναι στην επιτάχυνση των αποφάσεων για άσυλο».

Το βίντεο με το περιστατικό

Η μικρή Reem, όπως είναι το όνομά της, όταν ακούει την απάντηση ξεσπάει σε κλάματα. Η Καγκελάριος πάει κοντά της και λέει ότι θέλει την αγκαλιάσει για την παρηγορήσει. Δεν τα καταφέρνει, ωστόσο. Η Άνγκελα Μέρκελ τελικά χτυπάει την Reem στην πλάτη και απομακρύνεται.



Η Katrin Eckardt, βουλευτής στο κόμμα των Πρασίνων της αντιπολίτευσης απευθύνει μήνυμα στην Γερμανίδα Καγκελάριο μέσω twitter και τονίζει: «τα λάθη της κυβέρνησης στην πολιτική για τους πρόσφυγες δεν φεύγουν με ένα χτύπημα στην πλάτη»!

Η σκηνή έγινε viral στη Γερμανία με τα hashtag #merkelstreichelt και #Empathie με τους χρήστες να κατηγορούν ως σκληρή την κυβέρνηση και να υποστηρίζουν ότι η Μέρκελ απέτυχε ως «άνθρωπος σε όλα τα μέτωπα». 

(ΠΗΓΗ: TVXS)


Δεν υπάρχουν σχόλια: