ΚΙΒΩΤΟΣ

...Ταξιδεύοντας στο χρόνο, με φίλους που δεν πρόλαβαν να "μεγαλώσουν"... Και όλο ταξιδεύουμε μαζί, αναζητώντας το Νησί της Ελευθερίας των Ανθρώπων...




Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Γ.Επιτροπάκης: 120.000 λέξεις είναι φτωχές να σε ευχαριστήσω



ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Φιλία Σαριδάκη-Νίκος Πετάσης

Βούρκωσε στο «αέρα» της εκπομπής "Κρήτη σήμερα" της ΚΡΗΤΗ TV o Γρηγόρης Επιτροπάκης που με δυσκολία βρήκε λόγια να ευχαριστήσει τον συνάνρθωπό του ο οποίος του επέστρεψε τις 50.000 ευρώ που έχασε. Ο ίδιος ξετύλιξε την ιστορία και τον τρόπο με τον οποίο έχασε το μεγάλο ποσό που προόριζε για την αγορά γεωργικού ελκυστήρα.


Παρότι αρχικά έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του όπως περιγράφει και έψαχνε δύο με τρεις ώρες, τελικά ένα «θαύμα» τον περίμενε όταν επικοινώνησε με τον Άρη Δασκαλάκη.

Ο Λασιθιώτης τον ευχαρίστησε για την λαμπρή πράξη του αναφέροντας «τα λόγια φτωχαίνουν στην προκειμένη περίπτωση ,η ελληνική γλώσσα η πιο πλούσια του κόσμου με 120.000 λέξεις θεωρώ ότι είναι επαρκής και φτωχή για να σου εκφράσω το μεγαλείο της ψυχής που επέδειξες. Το λέω και συγκινούμαι. Αυτή την πράξη θα μπορούσε να την κάνει οποιοσδήποτε αλλά κακά τα ψέματα ας μην είμαστε αιθεροβάμονες. Αυτό το πράγμα αναδεικνύει το μεγαλείο της ψυχής σου, την ευλογία με την οποία σε έχει προικίσει ο θεός. Και ο Άγιος Φανούριος. Πιστεύουμε… η πίστη μετακινεί βουνά. Θέλω να σε ευχαριστήσω από καρδιάς. Δεν δέχτηκες χρήματα .Μου είπες ότι δεν χρειάζεσαι πληρωμή για να πράξεις το σωστό και το αυτονόητο.  Τι να πω, και μόνο στη σκέψη αυτή βουρκώνω.. Αυτό το πράγμα είναι μεγαλείο, ψυχής, είναι παράδειγμα προς μίμηση».




Υπενθυμίζεται ότι ο 43χρονος παραγωγός κηπευτικών Άρης Δασκαλάκης επιστρέφοντας το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης με το αγροτικό αυτοκίνητο, από την Ψαρή Φοράδα Βιάννου στην Ιεράπετρα ,διέκρινε στην άκρη του δρόμου ένα σακίδιο πλάτης, το οποίο περιείχε το ποσό. Δεν σκέφτηκε όμως ούτε στιγμή να κρατήσει.

Έτσι όταν λίγες ώρες αργότερα ο 47χρονος συγχωριανός του Γρηγόρης Επιτροπάκης - ο οποίος εργάζεται ως διασώστης στον Τομέα ΕΚΑΒ Ιεράπετρας- ενημέρωσε τον κ.Δασκαλάκη είχε χάσει το σακίδιο του με 50.000 ευρώ δυο κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά αντικείμενα, του τα επέστρεψε άμεσα. Μια σπάνια πράξη τιμιότητας για την εποχή μας. Μια κίνηση που προκάλεσε δάκρυα στον κ.Επιτροπάκη ο οποίος όμως ούτε στιγμή δεν έχασε την πίστη του ότι το μεγάλο χρηματικό ποσό θα βρεθεί, όπως και έγινε.
http://www.neakriti.gr/?page=newsdetail&DocID=1400376&srv=127

Δεν υπάρχουν σχόλια: